Izdvajamo

 

Dana 23.4.2024. godine u prostorijama osnovne škole "Kozarac" u Kozarcu održan je turnir u stonom tenisu za djevojčice i dječake iz osnovnih škola "Vuk Karadžić" Omarska, "Ćirilo i Metodije" Trnopolje i "Kozarac" iz Kozarca.
Turnir je realizovan u saradnji sa OSCE-om. Najboljim učesnicima u obe kategorije (dječaci i djevojčice) dodijeljene su prigodne nagrade.
Turniru su prisustvovali predstavnici Grada Prijedora, načelnici odjeljenja Olivera Brdar Mirković i Aleksandar Milješić.
Ovom prilikom se zahvaljujemo predstavnicima Grada, direktorima i učenicima, kao i predstavnicama OSCE-a za kontinuiranu saradnju i podršku.

Izvor: JUOŠ Kozarac

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.