Izdvajamo

Drago mi je što sam zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditelja dala makar mali doprinos u čast obilježavanja naše drage BiH, poručila je nastavnica dopunskih škola BiH u Velikoj Britaniji

 Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i od strane bosanskohercegovačke organizacije u Velikoj Britaniji BH UK Network. S obzirom na propisane mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa, manifestacija nije mogla biti organizovana uživo, pa se ekipa iz BH UK Networka odlučila na online proslavu ovog važnog datuma za našu državu.

Ovim povodom oglasila se Semira Jakupović, jedna od učiteljica u dopunskih školama BiH.

"Veoma mi je drago što sam imala priliku da prisustvujem online obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji BH UK Networka. Veoma sam sretna i ponosna što smo zajedničkim snagama uspjeli da obilježimo ovaj značajan historijski praznik, te što nas pandemija nije spriječila u tome.

Drago mi je što sam zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditelja dala makar mali doprinos u čast obilježavanja naše drage domovine BiH.

Ovaj video zapis ostaje za sva vremena kao arhivski materijal za naše buduće naraštaje, koji će moći nastaviti ono što smo započeli prije više od dvije decenije.

Kao prosvjetni radnik želim da pohvalim sve naše učenike, njihove roditelje i nastavnike koji su pripremali ovaj svečani program.

Djeca su oduvijek bila naša velika pokretačka snaga i tako će i ostati.

Gledati i slušati ovu našu djecu koja čitaju našu poeziju, pjevaju pjesme na našem jeziku i igraju naša kola, čini me veoma ponosnom. Nisu zaboravili svoj jezik, svoje porijeklo, svoju kulturu.

Ovim smo pokazali da se za Bosnu i Hercegovinu može mnogo toga učiniti, čak i kada si fizički toliko daleko od nje.

Važno je da domovina živi u našim srcima, da nas grije ta ljubav, da je s ponosom predstavljamo u bilo kojoj zemlji na ovoj planeti.

Uspjeli smo da održimo kontinuiran rad naših dopunskih škola u Velikoj Britaniji više od dvije i po decenije.

Na kraju želim uputiti iskrene čestitke svim uposlenicima BH UK Networka na realizaciji ovog projekta, te uputiti jedno veliko hvala svim uvaženim gostima, a posebno svim našim bh. asocijacijama i dopunskim školama koje su uzele učešće.

I posebno jedno veliko hvala našoj djeci na kojima svijet ostaje. Tako se voli naša jedna i jedina BiH."

 

mojabih

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ