Izdvajamo

 

Neko ko dolazi iz kategorije povratnika najveća je referenca za ministra koji može pomoći ljudima koji su se vratili na područje RS, smatra Duratović

Iz Demokratske fronte su obavijestili javnost da je iz stranke isključen Mirsad Duratović, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

U objašnjenju odluke su naveli da je Duratović, uprkos konsultacijama s organima stranke, podržao novi saziv Vijeća ministara BiH.

Razišla se mišljenja

Tim povodom kontaktirali smo Duratovića, koji nam je rekao kako su su se njegovo i mišljenje organa stranke razilazili po pitanju kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

- Ja kao potpredsjednik NSRS nemam mogućnost da podržim Vijeće ministara BiH. Podržao sam kandidaturu Bošnjaka iz RS, bivšeg pripadnika Armije RBiH da bude kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Smatram da će upravo čovjek koji dolazi sa tog terena iz kategorije povratnika i bivši pripadnik Armije RBiH najveća referenca za ministra koji može pomoći ljudima koji su se vratili na područje RS - istakao je Duratović.

Bolji kandidat od Šulića

Duratović je bio mišljenja da je Sevlid Hurtić bolji kandidat od Denisa Šulića ili bilo kojeg Bošnjaka kojeg bi predložio RS.

- DF smatra da bi možda Denis Šulić ili neko drugi koga podrži SNSD, a Bošnjak je bio bolji kandidat... Tu su se razišli naši stavovi i pogledi i mislim da će od danas svako svojim putem.

Oni neka podržavaju ono što misle, a ja ću nastaviti da radim u interesu povratnika, kao i svih ovih godina - poručio je Duratović za portal "Avaza".

avaz

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic