Izdvajamo

Sinoć su maturanti O.Š."Kozarac" proslavili Matursko veče. Bila je ovo noć za pamćenje, omladina raspoložena, svečana odjeća je davala posebnu ćar ovoj večeri, a još više, svi maturanti su bili u tenisicama, baš super. Kako je lijepo vidjeti ovu mladost, a ja bih još dodao, ovo je budućnost Kozarca.
Nastavnici su isto tako bili veoma raspoloženi. Pričaju o uspjesima ovih đaka, anegdotama sa maturantima i ponosni su na njih. Kako mi rekoše, ovo je i njihov uspjeh. Čestitke nastavnicima, roditeljima i učenicima.

 

Roditelji posebno sretni, a već i zabrinuti šta će im dijeca dalje upisati. Svi su radi što bolju školu kako rekoše, bolja škola bolji život a za roditelje manja briga. Dok smo čekali vrijeme za formiranje kolone, koristili smo to za fotografisanje sa roditeljima, familijom, prijateljima...

 

Da maturanti nisu bili sami pokazuje i ova fotografija. Bilo je puno raje koji su došli da čestitaju mladima i da im požele uspjeh u daljem školovanju.

Nakon što su se svi sakupili i fotografisali ispred škole maturanti su u parovima krenuli uz čarsiju. Raja ih je propratila sa oduševljenjem.
Ja sam odlučio da sve maturante fotografišem, nadam se da sam uspio i da nisam nekog izostavio.

 

Nadam se da ova fotka dovoljno pokazuje koliko nas je proslavljalo maturu. Često puta u razgovorima, kažemo kako nas je malo u Kozarcu ali ova fotka pokazuje suprotno, ma ima nas a bit ce nas sa ovom omladinom još više.

.be">

 

 

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.