Izdvajamo

 

Hvala Allahu koji je odredio da u ovim predramazanskim danima u Mutničkoj džamiji počnemo sa ugradnjom toplotne pumpe te riješimo ako Bog da dugogodišnji problem grijanja Mutničke džamije.
Naime, dosadašnji način grijanja iziskivao je uistinu velike troškove, te smo iz tog razloga veoma često samo po većoj potrebi koristili grijanje. Međutim, ugrađujući toplotnu pumpu, smatramo da ćemo tokom hladnijeg perioda, a posebice u mjesecu ramazanu koji nam svake godine dolazi sve više u hladnije doba godine, neprekidno i uz manje troškova moći koristiti grijanje.

Svakako, ovom prilikom želimo se zahvaliti Medžlisu Islamske zajednice Kozarac koji je kao pravno lice ispred džemata Mutnik - Stari Grad aplicirao ovaj projekat Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. Također, zahvaljujemo se i spomenutom ministarstvu na čelu sa ministrom dr. sci. Edinom Ramićem, koje je sufinansijski pomoglo spomenuti projekat.

Svakako, oni koji bi željeli svojim donacijama pomoći da završimo spomenuti projekat, mogu svoja novčana sredstva uplatiti kod Jasmin-ef. Glamočanina. Također, za sve potrebne informacije možete ga kontaktirati i na broj telefona: 062907112
Molimo Allaha dž.š. da vas sviju nagradi, mnogostruko vam vaše imetke nadoknadi, te vās i vaše porodice u zdravlju i hajru poživi i ramazanskim blagodatima počasti. Amin

Osobe koje su dale donaciju za ugradnju toplotne pumpe u Mutničkoj džamiji:
• Mehmedagić (Hamdija) Fikret sa familijom - 1.000 KM
• Mehmedagić (Hamdija) Fikret pred dušu rahmetli roditelja Hifzije i Hamdije - 1.000 KM

Jasmin ef Glamočanin

 

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011