Izdvajamo

 

U subotu, 11.11.2023. godine, u divanhani IKC u Kozarcu, održano je druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac.
Na početku druženja koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac, Ajdin-ef. Hrnić je održao predavanje za omladinu , a potom se razgovaralo o aktivnostima koje planiramo realizirati u narednom periodu.

Nakon toga je održan kviz za omladinu putem aplikacije KAHOOT u kojem su svi članovi učešće uzeli te pokazali visok nivo znanja.
Druženje je završeno uz kahvu i slatko koje su pripremile članice Mreže mladih MIZ Kozarac.
Zahvaljujemo se našoj omladini na dolasku, uz dovu Uzvišenom da nas pomogne u našim daljnjim aktivnostima.
Amin!

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ