Izdvajamo

 

Draga i poštovana braćo, poštovane majke i sestre.
Danas u Mutničkoj džamiji su se hvala Allahu, počele obavljati pripreme za predstojeće radove u džamiji. Danas se radi na zaštićavanju džamijskog prostora najlonima, a zatim na unošenju i montiranju skele u džamiji.

Kada su u pitanju ti radovi, koji će se u narednom periodu, ako Bog da, ovde u džamiji raditi, tu se misli prije svega na kompletnu unutarnju izolaciju kamenom vunom i to kupola, plafona džamije te cjelokupnog dijela ispod plafona u visini od 50 cm, zatim postavljanja klupica na prozorima i na kraju čišćenje cjelokupne džamije.

Naime, razlog zbog kojeg smo se odlučili na unutarnju termoizolaciju kupola plafona te cjelokupnog dijela ispod plafona, jeste taj što već određeni niz godina postoji vlaga i plijesanj kako u kupolama tako i u njihovim rubovima, ali i kondenzacija na prozorima zbog nedostatka potrebne termoizolacije u Mutničkoj džamiji. Shodno tome nadamo se da ćemo zahvaljujući termoizolaciji, s jedne strane neutralisati problem vlage i kondenzacije, a sa druge strane postići još učinkovitije grijanje i hlađenje džamijskog prostora.

Posebice se radujemo što ćemo sve ove radove u našoj Mutničkoj džamiji ako Bog da uraditi pred mubarek mjesec ramazana, tako da će nam džamija biti još više urednija, čišća, ljepša i spremnija za doček najdražeg gosta tj. ramazana koji nam dolazi za nekih 35 dana.

Kada je riječ o izvođaču radova, želimo kazati da je riječ o firmi ''Amir Gradnja'', našeg vrijednog džematlije Amira Sivca, kojem ovom prilikom kako njemu tako i njegovim radnicima želimo sretan i hajirli rad.

Također, ovom prilikom želimo spomenuti i to, da ukoliko neko ima želju da donira novac u spomenute radove i time pomogne da Mutnička džamija, koja je ujedno i centralna džamija na području Medžlisa IZ Kozarac, bude svima nama ako Bog da još ljepša i urednija, mogu svoja novčana sredstva uplatiti na sljedeće načine:

Kod blagajnika Tarika Arifagića - 066 209 157

Kod imama Jasmin-ef. Glamočanina - 062 907 112

Ovom prilikom želimo također spomenuti da nam je već danas obećana prva donacija i to od strane Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj. Naime, oni će ako Bog da u ovaj koji dan donirati 10.000 norveških kruna a to je odprilike nekih 900 EURA. S toga koristimo ovu priliku da se zahvalimo Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj na čelu sa njihovim glavnim imamom Senaid-ef. Kobilicom na novčanoj donaciji, moleći Allaha dž.š. da ih obilno sevabima nagradi te da ih svakim hajrom u životu počasti.

Naravno, sve eventualne uplate u pogledu spomenutih radova u Mutničkoj džamiji kao i informacije o tome kako radovi napreduju, objavljivat ćemo putem džematske stranice na facebooku, džemat Mutnik - Stari Grad, te putem naših internet portala u Kozarcu.

Na kraju molimo Allaha dž.š. da radovi koji su pred nama proteknu u najboljem mogućem redu, da svi budemo na kraju time zadovoljni te da Allah dž.š. ukabuli i nagradi sve oni koji na bilo koji način budu dali svoj doprinos u tom pogledu. Amin

Jasmin-ef Glamočanin

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."