Izdvajamo

 

U organizaciji Mreže mladih MIZ Kozarac, u nedjelju, 10.03.2024. godine održan je tradicionalni “Ramazanski vozić” koji je najavio početak nam dragog, mubarek mjeseca ramazana.

Dječica, od 4 do 14 godina starosti, imali su priliku učestvovati noseći balone i defileom od Šehdiskog mezarja u Kamičanima do Mutničke džamije izraziti na svojstven način dobrodošlicu mjesecu ramazanu.

Program je počeo u 16:00 ispred Šehidskog mezarja u Kamičanima, gdje nam je na početku ašere proučio Zekerijja Mahić, učenik drugog razreda Behram-begove medrese u Tuzli, a dobrodošlicu je zaželio Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac.

Zatim se obratio glavni imam, mr.hfz. Amir-ef.Mahić koji je svim prisutnima poželio blagoslovljen ramazan, učeći dovu Allahu dž.š. da ga provedemo u zdravlju, rahatluku i blagostanju, riječima Ramazan mubarek olsun.

Zatim je formirana kolona gdje su djeca noseći balone defileom došli do Mutničke džamije, gdje su im podjeljeni paketići koje su ove godine obezbjedili naše vrijedne džematlije, Amir i Medina Nukić.

Hvala svima koji su danas došli i obilježili na ovaj način početak ramazana, mjeseca posta, da ga u zdravlju i ibadetu zajednički provedemo te da u Allahovom zadovoljstvu dočekamo bajramske dane.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak