Izdvajamo

 

U subotu, 23.03.2024. godine u džematu Kamičani je održan omladinski iftar za članove Mreže mladih MIZ Kozarac.
Posebnost ovog iftara je u tome što su članovi Mreže mladih uzeli učešće u organizaciji iftara od pripremanja prostora, hrane i svega drugog što je bilo potrebno da bi iftar protekao u najboljem redu.

Naše druženje je nastavljeno nakon teravih namaza, gdje se prisutnima obratio Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ govoreći o fadiletima mjeseca ramazana.
Potom smo uz kahvu i kolače koje su pripremile vrijedne članice Mreže mladih razgovorali o aktivnostima koje planiramo realizirati u mjesecu ramazanu.
Ovom prilikom se zahvaljujemo i HO Kozarac koja nam je obezbjedila ramazanske lepinje za večerašnji iftar.
Molimo Allaha dž.š., da nagradi našu vrijednu omladinu na organizaciji ovog zaista lijepog iftara, moleći Allaha da nas osnaži na putu dobra.
Amin!

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kozarac

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.