Izdvajamo

 

LJubitelji zimskih sportova na Kozari, skijaši i planinari danas su svojim aktivnostima otvorili ovogodišnju manifestaciju " Dani zime na Kozari".

Po snijegom zavijanim stazama Kozare od njenog podnožja preko Zečjeg kamena i Benkovca danas je prošetalo oko 80 planinara, uglavnom članova planinarskih društava iz potkozarskih opština.

Predsjednik Kluba ekstremnih sportova " Albatros" Draško Anđelić potvrdio je da su uslovi za planinarenje bili pravi zimski i da je to bio dodatnio izazov za učesnike.
U okviru ove manifestacije danas je na Kozari održan i skijaški kup u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva "LJubijski rudar" u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola. U nadmetanju na skijaškoj stazi učestvovala su 52 skijaša.


Za nedjelju, 29. januara, drugog dana manifestacije " Dani zime na Kozari" predviđeno je polaganje vijenaca u memorijalnoj zoni u 10.45 časova, svečano otvaranje manifestacije u 11.00 časova, a potom sportsko-zabavna takmičenja ekipa iz desetak opština i gradova potkozarske regije.
U period od 10.00 do 13.30 časova biće održano gastro-takmičenje u kojem će učestvovati 24 ekipe iz 15 opština i gradova Republike Srpske , Federacije BiH i Srbije. Po kategorijama nadmetaće se 6 ekipa srednjih škola, 12 ekipa izviđača i planinara te 6 lovačkih udruženja.
Za sportska takmičenja u disciplinama na snijegu najavljeno je učešće 8 ekipa.
U muzičko-zabavnom programu učestvuju etno grupa Udruženja žena "Jabuka" iz Kozarske Dubice, muške i ženske pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva "Una" iz Novog Grada, pop-rok grupa "The Bećars" i di-džej Vladimir Zorić.

Ulaznica u Nacionalni park "Kozara" ujedno je i kartica za tombolu u kojoj će se u 15.00 časova dijeliti nagrade sponzora. Cijena ulaznice je 2 KM,a za djecu do 15 godina ulaz je besplatan.
Za posjetioce manifestacije organizovan je autobuski prevoz iz Prijedora s polascima ispred gradskog stadiona od 9.00 do 10.00 časova. Prevoz je besplatan,a radi lakšeg dolaska do Kozare u autobusu će se naplaćivati ulaz u Nacionalni park.
Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, organizator ovdašnja Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Republike Srpske, grada Gradiška i opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.
"Dani zime na Kozari" održavaju se šesnaesti put.

prijedorgrad.org

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu