Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtićem o aktuelnim i budućim projektima i saradnji Prijedora sa ovim ministarstvom na nivou BiH.

Povod posjete Prijedoru ministra Hurtića, kojem je ovo prva lokalna zajednica koju je posjetio u Republici Srpsko bio je Projekat "Asfaltiranje i ograđivanje dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici Rizvanovići". Rijeć je o projektu koji je odobrila Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH.. Vrijednost navedenih radova iznosila je 32.000 KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH uložilo 26.700 KM, a grad Prijedor 5.300 KM.
Ciljevi projekta su obezbjeđivanje kvalitetnog prostora za fizičku aktivnost djece mjesne zajednice Rizvanovići , kao i susjednih naselja i stvaranje adekvatnih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja područne osnovne škole koja se nalazi uz navedeno igralište. Na ovaj način unapređuju se uslovi za opstanak mlađe populacije i porodica sa djecom na ovom području.
Ovo je jedan u nizu zajedničkih projekata koje su uspješno realizovali Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Grad Prijedora , zajedničkim sufinansiranjem Regionalnog stambenog programa sa šest podkomponenti, elektrifikacija povratničkih naselja i drugi.
U delegaciji koja je danas posjetila Prijedor bio je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Mirsad Duratović.

prijedorgrad.org

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...