Izdvajamo

 

Danas je u Vatrogasnom društvu Kozarac organizirana svečanost povodom primopredaje doniranog vatrogasnog vozila.

Donaciju vatrogasnog vozila, sa svom pratećom opremom, obezbijedila je Humanitarna organizacija Bauern helfen Bauern iz Austrije, u saradnji sa Vatrogasnim društvom iz Salzburga i Fondacijom “Idriz Jakupović” iz Sanskog Mosta.

Od danas će Vatrogasno društvo biti bogatije za jedno moderno vozilo, velikog kapaciteta, koje je Vatrogasnom društvu bilo izuzetno potrebno kako bi vatrogasci na terenu bili u mogućnosti efikasnije i brže djelovati u kriznim situacijama.

Na svečanosti je dodjeljeno posebno priznanje Doraji Eberle za njeno nesebično zalaganje u humanitarnom radu u Bosni i Hercegovini i donaciji koju je obezbijedila Vatrogasnom društvu Kozarac.

Svi učesnici su istakli da je ovo početak jedne šire saradnje između Austrije, grada Salzburga, Kozarca i Prijedora.

Na svečanosti su govorili: Mersad Fazlić, predstavnik Vatrogasnog društva Kozarac, Doraja Eberle, predsjednica Humanitarne organizacije Bauern helfen Bauern, prof. dr. Sanel Jakupović, predsjednik upravnog odbora Fondacije “Idriz Jakupović”, Radovan Martić, predstavnik Vatrogasnog društva Prijedor, mr. sc. Amel Suljić, voditelj programa.

Tekst: Amel Suljić/foto: Nijaz-Caja Huremović

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....