Izdvajamo

 

U RANIM popodnevnim satima, danas je u samom centru Budimpešte osvanuo vrlo neobičan prizor. Naime, dvije zgrade bile su prekrivene ogromnim platnima na kojima je ispisano ljubavno pismo. Autor pisma djevojku Giku moli za oprost te priznaje da je učinio ogromnu grešku, a ukoliko mu oprosti, on obećava da će joj kupiti kuću u Gorkiju i pokazati joj Bosnu.

Iako su građani isprva pomislili kako se radi o nekoj vrsti gerila-marketinga, ispostavilo se da iza ove akcije ipak stoji jedan Poljak slomljena srca. Jan Przasnek inače je profesionalni alpinist, a za ovu je "akciju oprosta" morao tražiti službeno odobrenje od gradskih vlasti, iako ona vrijedi samo 24 sata, prenosi srbija.blog.hu. Pretpostavlja se da je cijena ovog suludog pothvata bila oko 20 tisuća eura, a mađarski mediji pišu kako se ovdje ipak ne radi o bogatašu, već samo ludo zaljubljenom mladiću.

A u njegovom "ljubavnom pismu" na prvom panou piše sljedeće:

"Gika, učinio sam najveću grešku u životu, ali zahvaljujući tome shvatio sam koliko mi značiš. Shvatio sam da ću moći voljeti samo tebe. Ako mi oprostiš, svaku minutu tvoje patnje pretvorit ću u sretne sate, svaku tvoju suzu u more radosti. Možeš li mi oprostiti, Gika?"

Na drugom je pak panou Jan napisao ovo:

"Ukoliko mi oprostiš, želim da znaš da ću te oženiti i da ćeš biti majka moje djece. Želim ti izgraditi jednu malu kuću u Gorkiju ili gdje god ti želiš. Još uvijek ti želim pokazati Bosnu koja je predivna poput tebe. Znam da je ova ideja suluda, ali vjerujem da je ovo najmudrija odluka u mom životu. Znam da još nije kasno. Vjerujem u istinsku ljubav i u čuda. Želiš li i ti vjerovati, Gika?"

index.hr

Ali eto život je kao rijeka, tece i ne zaustavlja se.