Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Zašto pišem? Želim provocirati, želim da me se čuje, čita, ne želim da budem “bitna”. Jesam li bolesna? Mnogi kažu da jesam, preporučuju razne lekare i terapije, ali baš razne. Hvala, mama mi je dobro, a otac još bolje. Pivo mogu popiti, bez obzira na boju flaše, ali je zelena najbolja, u pravu ste. A ni ,,pravi,, mi ne fali. Hvala.
Ja sam samo turbno nadrkana. Zato jer smo gubitnici. GUBITNICI. Naše glasanje preko fejsa je krik nemoćnih koji imaju dojam da njihovo vrištanje dopire do ušiju moćnih. Jebe se moćnima i za mene i za vas.
Živimo u ludoj državi, punoj mafije i kriminalaca, tamo u ,,vrhu,, gde su ,,nedodirljivi. Nisu baš tako nedodirljivi, u susednim nam zemljama, nisu nigde u svetu osim u Bosni i Hercegovini.
Jbt. mi smo i po tome posebni. Stvarno je Bosna jedna, jedina.
Evo juče, neka hapšenja, paćena kamerama, pompezna ,,trese se gora,,. Međutim kad ih puštaju , u ,,nedostatku dokaza,, pričaj mi priču, kada drže predmete u ladicama do zastare, kada šefovi istih tih u uniformama koji ih hapse, povuku konce ,,kolariću paniću, pletemo se samiću,, tj. kad se ,,rađa miš,, nema kamera. A mi , nedjeljom u 07.15 ujutro dobijamo poruke: “Podsećamo Vas da imate dospelo nepodmireno dugovanje… Molimo da svoju obavezu podmirite što pre. Vaša… u PM. d.d.”
Sve je isto, samo NJIH ima još više.
Ako ste shvatili što je ovim tekstom pisac hteo reći, svaka vam čast.
A slika je samo, da ublažim ovo koliko sam se ispsovala…lakše mi je…malo.
P.S. Nisam dama, živela DEMONkratija !!!

 

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo