Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Zašto pišem? Želim provocirati, želim da me se čuje, čita, ne želim da budem “bitna”. Jesam li bolesna? Mnogi kažu da jesam, preporučuju razne lekare i terapije, ali baš razne. Hvala, mama mi je dobro, a otac još bolje. Pivo mogu popiti, bez obzira na boju flaše, ali je zelena najbolja, u pravu ste. A ni ,,pravi,, mi ne fali. Hvala.
Ja sam samo turbno nadrkana. Zato jer smo gubitnici. GUBITNICI. Naše glasanje preko fejsa je krik nemoćnih koji imaju dojam da njihovo vrištanje dopire do ušiju moćnih. Jebe se moćnima i za mene i za vas.
Živimo u ludoj državi, punoj mafije i kriminalaca, tamo u ,,vrhu,, gde su ,,nedodirljivi. Nisu baš tako nedodirljivi, u susednim nam zemljama, nisu nigde u svetu osim u Bosni i Hercegovini.
Jbt. mi smo i po tome posebni. Stvarno je Bosna jedna, jedina.
Evo juče, neka hapšenja, paćena kamerama, pompezna ,,trese se gora,,. Međutim kad ih puštaju , u ,,nedostatku dokaza,, pričaj mi priču, kada drže predmete u ladicama do zastare, kada šefovi istih tih u uniformama koji ih hapse, povuku konce ,,kolariću paniću, pletemo se samiću,, tj. kad se ,,rađa miš,, nema kamera. A mi , nedjeljom u 07.15 ujutro dobijamo poruke: “Podsećamo Vas da imate dospelo nepodmireno dugovanje… Molimo da svoju obavezu podmirite što pre. Vaša… u PM. d.d.”
Sve je isto, samo NJIH ima još više.
Ako ste shvatili što je ovim tekstom pisac hteo reći, svaka vam čast.
A slika je samo, da ublažim ovo koliko sam se ispsovala…lakše mi je…malo.
P.S. Nisam dama, živela DEMONkratija !!!

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.