Izdvajamo

Nekadašnji mladi fudbaler Rudar u omladinskim selekcijama Sajrul bin Amat Ngadi koji nastupa za Bratstvo iz Kozarca karijeru će nastaviti u Maleziji. Zahvaljujući poznatom menadžeru Željku Dekiću, nekadašnji fudbaler prijedorskog kluba, Ngadi bi trebalo da postane igrač Pahanga, drugog po veličini malezijskog kluba, inače vicešampiona ove zemlje.

-Sajrul bi trebalo da odputuje sa mnom 25. novembra za Maleziju i da potpiše ugovor sa Pahangom. On je dijete koje je rođeno u BiH, a otac je Malezijac tako da neće biti problema ni da dobije državljanstvo ove zemlje, istakao je mendžer Željko Dekić koji će tako ostvariti još jedan transfer u ovu azijsku zemlju.

Fudbalski klub Bratstvo iz Kozarca bi trebalo da dobije odrđeno obeštećenje za odlazak mladog igrača koji je ponikao među "rudarima", nastupao u kadetskom timu zeleno-crnih, a ove godine nije ni registrovan za omladince ovog premijerligaša.

Sam fudbaler koji ima pravo da igra i u juniorskom uzrastu oduševljen je činjenicom da će karijeru nastaviti u Maleziji u kojoj je fudbal u sve većoj ekspanziji.



-Biće to veliki trenutak za mene jer je moj otac Malezijac i želim da dobijem tamošnje državljanstvo. Iako ne znam jezik nadam se da neće biti prepreke, da ću ga brzo savladati i da ću se dobro uklopiti. Jedva čekam da krenem put Malezije i vidim tu zemlju, a nadam se da ću igrački opravdati ukazano povjerenje. Na ovaj način želim da se zahvalim menadžeru Željku Dekiću koji će vrlo brzo završiti ovaj transfer i koji mi je uopšte i omogućio da se upoznam sa otadžbinom mog oca, rekao je Sajrul bin Amat Ngadi.

Ono što je važno u ovoj priči je činjenica da Sajrul neće ići na probu već da će se odmah priključiti radu i treninzima drugog po popularnosti malezijskog kluba.

-Malo sam se informisao o Pahangu i vidio da je ozbiljan klub, da ima odlične uslove za rad i nadam se da će ovo biti za mene odskočna dasaka, odnosno da ću napredovati u karijeri. Malezijci zaista vole fudbal i mnogo ulažu u njega, istakao je na kraju Sajrul bin Amat Ngadi.

Pred mladim igračem iz Kozarca je nova stranica karijere i dokazivanja.

sportski žurnal

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni