Izdvajamo

 

Nova Ivančica je tvrtka kćer Ivančice d.d., vodećeg hrvatskog proizvođača dječje obuće Froddo, s tradicijom dužom od 75 godina.
Izvozno orijentirana kompanija ponosi se dugogodišnjim uspješnim poslovanjem te kontinuiranim rastom i ulaganjem u ljude i opremu.

Smještena u Kozarcu kod Prijedora, Nova Ivančica trenutno zapošljava 124 radnika, a od samog osnutka,od 2007.godine, pokazuje kontinuiranu stabilnost. Unatoč pandemiji korona virusa koja je zahvatila cijeli svijet, tvrtka je uspjela očuvati radna mjesta i nastaviti uspješno poslovanje.

 

U Novoj Ivančici se proizvode gornji dijelovi cipelica, koji se potom isporučuju u Hrvatsku, gdje se finalizira proizvod i dalje distribuira u prodajne kanale.

Froddo obuća izvozi se u više od 40 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj je razvijena maloprodajna mreža s 28 Froddo shopova i web shopom.

Froddo dječje cipelice zadovoljavaju najviše EU standarde, a za izradu se biraju samo najbolji prirodni, certificirani materijali provjerenog podrijetla.Kao odgovorno poduzeće, svojim potrošačima nudi zdravstveno ispravan proizvod koji je kontroliran u svim fazama nastanka proizvoda. Svaka cipela proizvedena je od prirodne kože, na ekološki način i bez štetnih tvari.

 

Osim o iznimnoj kvaliteti proizvoda, vodstvo Nove Ivančice usmjereno je za zadovoljstvo i zdravlje zaposlenika.

Svi zaposlenici imaju osiguran i plaćen prijevoz, topli obrok, regres, slobodne dane za vjerske praznike i redovitu isplatu plaće te dar za dijete.

Ove godine direktor Nove Ivančice, Miroslav Šavija, svakoj zaposlenici uručio je prigodan poklon, prve cipelice, za novorođeno dijete.

 

Nova Ivančica usmjerena je na rast i razvoj, stoga kontinuirano zapošljava nove radnike.

prijedor24.com

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic