Izdvajamo

 

Čekamo da dođe veterinar sa uspavljivačem, rekli su sa ranča “Aris” za portal “Avaza”

Vozači kod Prijedora su bili iznenađeni kada su danas vidjeli majmuna kako sa mladunčetom trči pored magistralne ceste.

Majmun je pobjegao iz mini zoološkog vrta na ranču “Aris” u Kozaruši kod Prijedora. Životinje nisu opasne ali su uplašene.

Vozači su bili iznenađeni nesvakidašnjim prizorom pored ceste.

Iz ranča “Aris” su za portal “Avaza” potvrdili da je majmun pobjegao sa mladunčetom.

Sa ranča su zabrinuti za majmuna i mladunče koji su odnedavno stanovnici ranča “Aris”, tačnije od 9. decembra.

– Majmun je pobjegao sa mladunčetom i trenutno su na drvetu. Čekamo da dođe veterinar sa uspavljivačem – rečeno je sa ranča Aris za portal “Avaza”.

AVAZ

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.