Izdvajamo

 

Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac organizuje 2. "DANE KOZARAČKOG KAMENA".

Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, građane Kozarca da nam se pridruže u ovom našem tradicionalnom pohodu koji če se održati 10.06.2023.godine.

Okupljanje planinara je 10.06.2023. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati na Trgu Bosne i Hercegovine kod spomenika. Staza je lagana i prilagođena svim uzrastima dužine oko 7 km te ide kroz Kozarac i zaseok Bešići (asfaltni dio oko 2,5 km).

Nakon toga staza vodi prema Huremovcu, te se vraća do Kadijinih voda i dalje do na Kozarački kamen. Na Kozaračkom kamenu kraće zadržavanje za odmor i fotografisanje a nakon toga silazak do planinarskog doma 7 Runolista. Kod doma će biti priređen ručak za sve učesnike te podjela zahvalnica.
Za društva i planinare koji žele ostati na konaku u našem planinarskom domu potrebno je da se predstavnici društava najave kod predsjednika PK Kozarački kamen ( 065/640-596 ) u cilju rezervacije nočenja.
Prijave društava za naš pohod izvršiti do četvrtka 08.06.2023. godine sa brojnim stanjem učesnika. Prijave obaviti na br.telefona predsjednika ili porukom na našu Fsb grupu kluba.

DOBRO NAM DOŠLI!

UPRAVA KLUBA

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).