Izdvajamo

 

Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac organizuje 2. "DANE KOZARAČKOG KAMENA".

Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, građane Kozarca da nam se pridruže u ovom našem tradicionalnom pohodu koji če se održati 10.06.2023.godine.

Okupljanje planinara je 10.06.2023. godine u vremenu od 08,00 do 09,00 sati na Trgu Bosne i Hercegovine kod spomenika. Staza je lagana i prilagođena svim uzrastima dužine oko 7 km te ide kroz Kozarac i zaseok Bešići (asfaltni dio oko 2,5 km).

Nakon toga staza vodi prema Huremovcu, te se vraća do Kadijinih voda i dalje do na Kozarački kamen. Na Kozaračkom kamenu kraće zadržavanje za odmor i fotografisanje a nakon toga silazak do planinarskog doma 7 Runolista. Kod doma će biti priređen ručak za sve učesnike te podjela zahvalnica.
Za društva i planinare koji žele ostati na konaku u našem planinarskom domu potrebno je da se predstavnici društava najave kod predsjednika PK Kozarački kamen ( 065/640-596 ) u cilju rezervacije nočenja.
Prijave društava za naš pohod izvršiti do četvrtka 08.06.2023. godine sa brojnim stanjem učesnika. Prijave obaviti na br.telefona predsjednika ili porukom na našu Fsb grupu kluba.

DOBRO NAM DOŠLI!

UPRAVA KLUBA

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ