Izdvajamo

 

U organizaciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca - Regionalni odbor Bosanska Krajina i Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, bit će održana radionica za nastavnike bosanskog jezika i razredne nastave.

Radionicu će realizovati mr.sc. Nermina Delić, jedina trenerica tehnike kamišibaj u BiH, koja već niz godina realizira aktivnosti na promociji ove tehnike u BiH (Tuzla, Bihać, Zenica). Uvodno predavanje na temu usmene tradicije će održati prof.dr. Amira Dervišević, redovna profesorica na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Ispred Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca - Regionalni odbor Bosanska Krajina - polaznicima će se obratiti prof. dr. Vildana Pečenković, dekan Pedagoškog fakulteta Univerzitet u Bihaću.

Radionica će se održati u Sali BKC.a, Ulica Vuka Karadžića 1 Orijedor
5. 3. 2024. g. s početkom u 14:00h.u

Prijave polaznika mogu će je izvršiti putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; kontakt telefon: 061/242-899, mr.sc. Amel Suljić - koordinator radionice.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo