Izdvajamo

 

Udruženje građana za pomoć oboljelim od astme i kopb „ANEMONA“ Prijedor, registrovano u Banja Luci pod brojem: F-1-39/07 od 05.04.2007.godine, JIB 4402678590008 i udruženje je sa programskim ciljevima i zadacima jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Po procjeni Doma zdravlja i Opšte bolnice Prijedor u našem gradu ima oko 4000 oboljelih od ove bolesti. U udruženju je trenutno registrovano oko 670 oboljelih uglavnom djece slabijeg socijalnog stanja i nezaposlenih roditelja.


Osnovni cilj našeg udruženja je:

Organizovanje i pružanje humanitarne, socijalne, psihosocijalne, zdravstvene, edukativne i druge pomoći i podrške oboljelim od ASTME i KOPB, i članovima njihove porodice (obilasci u bolnici, pomoć u nabavci lijekova, komorica za udisanje lijeka, mjerače kapacitete pluća, odgovarajuće literature, pružanje podrške od strane naših članova, pomoć relevantnih ustanova, lokalnih, entitetskih i državnih vlasti, za obezbjeđivanje beneficija oboljelim i njihovim porodicama.

Dio članova je u stanju socijalne potrebe, nezaposleni, nedovoljne informisanosti o bolesti, straha od posljedica. Stručni saradnici našeg Udruženja kroz astma škole educiraju roditelje i djecu kako pravilno uzeti lijek, kako prepoznati napad te tako smanjiti odlaske kod doktora i pomoći sami sebi u trenutku napada te spriječiti ga.

Organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za nabavku ortopedskih pomagala(inhalatori, peakflowmetri, bebyhaler i volumatic komore).

 Ovim putem Vas pozivamo da dođete u četvrtak 04.04 te subota i nedjelja 06 i 07.04.u vremenu od 08 do 12h 2024 godine u Kozarcu preko puta škole, donirate i kao znak zahvalnosti za donaciju mi vas darujemo kolačima.

Budite dio naše akcije!

 

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni