Izdvajamo

 

Udruženje građana za pomoć oboljelim od astme i kopb „ANEMONA“ Prijedor, registrovano u Banja Luci pod brojem: F-1-39/07 od 05.04.2007.godine, JIB 4402678590008 i udruženje je sa programskim ciljevima i zadacima jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Po procjeni Doma zdravlja i Opšte bolnice Prijedor u našem gradu ima oko 4000 oboljelih od ove bolesti. U udruženju je trenutno registrovano oko 670 oboljelih uglavnom djece slabijeg socijalnog stanja i nezaposlenih roditelja.


Osnovni cilj našeg udruženja je:

Organizovanje i pružanje humanitarne, socijalne, psihosocijalne, zdravstvene, edukativne i druge pomoći i podrške oboljelim od ASTME i KOPB, i članovima njihove porodice (obilasci u bolnici, pomoć u nabavci lijekova, komorica za udisanje lijeka, mjerače kapacitete pluća, odgovarajuće literature, pružanje podrške od strane naših članova, pomoć relevantnih ustanova, lokalnih, entitetskih i državnih vlasti, za obezbjeđivanje beneficija oboljelim i njihovim porodicama.

Dio članova je u stanju socijalne potrebe, nezaposleni, nedovoljne informisanosti o bolesti, straha od posljedica. Stručni saradnici našeg Udruženja kroz astma škole educiraju roditelje i djecu kako pravilno uzeti lijek, kako prepoznati napad te tako smanjiti odlaske kod doktora i pomoći sami sebi u trenutku napada te spriječiti ga.

Organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za nabavku ortopedskih pomagala(inhalatori, peakflowmetri, bebyhaler i volumatic komore).

 Ovim putem Vas pozivamo da dođete u četvrtak 04.04 te subota i nedjelja 06 i 07.04.u vremenu od 08 do 12h 2024 godine u Kozarcu preko puta škole, donirate i kao znak zahvalnosti za donaciju mi vas darujemo kolačima.

Budite dio naše akcije!

 

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....