Izdvajamo

 

Takmičenjem djece sa posebnim potrebama a potom i učenika srednjih škola u našem gradu su ovog popodneva počele 27. međunarodne ulične trke “Prijedor 2022”.

Početak trka prati mnogo veći broj učesnika i gledalaca nego što je to bio slučaj u nekoliko posljednjih godina prije korone.

Poslije srednjoškolaca, takmičiće se učenici osnovnih škola i djeca predškolskog uzrasta – cicibani, a najatraktivnije trke – seniora i seniorki – trebalo bi da počnu oko 18:30 časova.

Kod srednjoškolki ubjedljivo je trijumfovala talentovana Prijedorčanka Anastasija Udovičić.

Organizator trka je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor, a promoter nekadašnja evropska prvakinja Snežana Pajkić Jolović.

međunarodne ulične trke održavaju se u sklopu obilježavanja 16. maja – Dana grada Prijedora.

Grad Prijedor je, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, pokrovitelj 27. međunarodnih uličnih trka “Prijedor 2022”, koje se održavaju pod motom “Prijedor u srcu”.

prijedordanas.com

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović