Izdvajamo

 

Poštovani prijatelji i ljubitelji sporta,

1. jula (petak) krećem na svoj ovogodišnji biciklistički maraton Cirih-Kozarac-Srebrenica-Kozarac, dug oko 2000 km. To je ujedno četvrti put da sam učesnik ovog maratona, čija je polazišna tačka iz Švicarske.

Prvi dio maratona je vožnja iz Ciriha do Kozarca. Planirani dolazak u Kozarac je u srijedu, 6. jula, oko 20 sati ispred Centralnog spomen obilježja u Kozarcu.

Drugi dio započinje 7. Jula, oko 10 sati, takodjer ispred Centralnog spomen obilježja u Kozarcu, odakle cu se sa ostalim Kozarčanima - učesnicima maratona uputiti do Potočara, preko Bihaća, Jajca i Sarajeva. U Potočarima cemo 11. jula klanjati dženazu nevino stradalim žrtvama Podrinja, a potom se zaputiti nazad za Kozarac, gdje bi trebali stići 13. jula, u večernjim satima.
Ako Bog da, vidimo se u Kozarcu i pijemo kahvu!

Hvala Vam na podršci!

Sabit Džonlagić

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)