Izdvajamo

 

Danas Vam predstavljamo još jednog mladog i talentovanog fudbalera, potencijalnog Onladinskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Radi se o Erwinu Mahiću, a koji je rođen 24. decembra, 2008. godine u švajcarskom gradiću Lachen. Erwinovi roditelji su porijeklom iz Krajine, Kozarac i Prijedor.

Fudbal je počeo trenirati u petoj godini u klubu Küssnacht am Rigi. Već nakon samo godinu dana pokazao je potencijal, te prelazi u FC Luzern.

Omiljeni klub mu je Real Madrid, a fudbalski uzori Ronaldo, Van Dijk i Kimmich. Pretežno igra u odbrani, a po potrebi u veznom redu, iako je počeo kao napadač. Visok je 176 cm.

Od uzrasta U10 igra za FC Luzern, a trenutno nastupa za U15 ekipu i najmlađi je u timu. Pohađa Sportsku akademiju. Najviše ga krase brzina, izdržljivost i upornost.

Erwin se nada skorom pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je na radaru selektora U15 reprezentacije Švicarske. Posjeduje bh. pasoš.

Bhtalents.net

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba