Izdvajamo

 

Danas se u Bijeljini okuplja U-19 ženska reprezentacija BiH koju očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Godine. Ljubitelji fudbala sa Mataruškog Brda imaju razlog više da s nestrpljenjem očekuju nove nastupe naših dama u kopačkama.

Danas na okupljanje reprezentacije dolaze dvije djevojke koje ćemo nekako posebno pratiti. Edina Avdić već ima 5 utakmica za selekciju BiH u-19, a Samra Muhić će prvi put tražiti nastup u ovoj reprezentativnoj vrsti. Mogla je tu biti još jedna djevojka koja ima korijene sa Brda, Šejla Dedić koja već ima upisane nastupe za Žensku fudbalsku reprezentaciju BiH U-19. Njena mati je rodom iz Čarakova, a otac je iz Ključa.

Podsjećamo da je naša selekcija krajem oktobra, visoko porazila selekciju Gibraltara. U pobjedi 12-0, Edina Avdića je bila dvostruki strijelac a Samra je zabiljezila svoj prvi nastup u U-19.

Naše juniorke u ponedjeljak nastavljaju kvalifikacije susretom protiv odgovarajuće selekcije Estonije. Izabranicama selektora Dragana Jevtića dovoljan je i neriješen rezultat za plasman u A diviziju glavne runde kvalifikacija za EURO, koje će se igrati na proljeće naredne godine. Edini Avdić, Samri Muhić i ostalim reprezentativkama BiH mnogo sreće u duelu sa Estonijom. Naravno, našem ponosu i sreći, nema kraja.

mojprijedor.com

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic