Izdvajamo

 

Danas je u organizaciji FK “Bratstvo” Kozarac, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, održan malonogometni turnir za učenike osnovnih škola s područja grada Prijedora.

Prvo mjesto je osvojila ekipa osmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac, drugo mjesto ekipa devetih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac i treće mjesto ekipa sedmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Selim Hodžić.

Nagrade i medalje pobjednicima je uručila Anita Hodžić, savjetnica u ministarstvu Bosne i Hercegovine, direktorica JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac Edita Velić i Amel Suljić ispred FK “Bratstvo” Kozarac.

Nakon turnira, za sve takmičare, je upriličen iftar i druženje sa igračima seniorske ekipe FK “Bratstvo” Kozarac: Goranom Zdjelarom i Aldinom Softićem.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarsrvu raseljenih osoba i izbjeglica, našem generalnom sponzoru, kao i preduzećima i insritucijama koje su dale svoj doprinos u realizaciji turnir: D.O.O. “Austronet” Kozarac i Zlatara “Solo” Kozarac.

fotografije: Foto Memić

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)