Šehidska dženaza 20. juli (svake godine). Kozarac / Kamićani
Toggle Bar
Izdvajamo

 

Danas je u organizaciji FK “Bratstvo” Kozarac, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, održan malonogometni turnir za učenike osnovnih škola s područja grada Prijedora.

Prvo mjesto je osvojila ekipa osmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac, drugo mjesto ekipa devetih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac i treće mjesto ekipa sedmih razreda JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Selim Hodžić.

Nagrade i medalje pobjednicima je uručila Anita Hodžić, savjetnica u ministarstvu Bosne i Hercegovine, direktorica JU Osnovne škole “Kozarac” Kozarac Edita Velić i Amel Suljić ispred FK “Bratstvo” Kozarac.

Nakon turnira, za sve takmičare, je upriličen iftar i druženje sa igračima seniorske ekipe FK “Bratstvo” Kozarac: Goranom Zdjelarom i Aldinom Softićem.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarsrvu raseljenih osoba i izbjeglica, našem generalnom sponzoru, kao i preduzećima i insritucijama koje su dale svoj doprinos u realizaciji turnir: D.O.O. “Austronet” Kozarac i Zlatara “Solo” Kozarac.

fotografije: Foto Memić

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.