Izdvajamo

 

U Prijedoru će 18. maja biti održana deveta biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba “Kozara” i prijedorske Turističke organizacije, najavio je danas načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić.

Milješić je rekao na konferenciji za novinare da “Šesnaestomajska biciklijada” okuplja veliki broj učesnika, a iz godine u godinu sve je veći broj djece.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Dijana Aramanda rekla je da se događaj organizuje u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto društvom Prijedor i Auto-moto savezom Republike Srpske.

Prema njenim riječima, biciklijada nije takmičarskog karaktera, već je cilj promocija biciklizma i zdravog stila života.

“Od ove godine start za bicikliste klubova kreće ispred manastira Miloševac i rutom od pet kilometara pridružuju se svim ostalim učesnicima na Trgu majora Zorana Karlice”, navela je Aramanda.

Predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor Goran Garača podsjetio je da je prva biciklijada održana 2016. godine kao prva aktivnost tada osnovanog kluba i da je okupila između 50 i 100 učesnika, a prošle godine bilo ih je više od 400.

“Ove godine očekujemo još više učesnika jer smo obezbijedili bogat nagradni fond. S druge strane, programski sadržaj je jako interesantan, pogotovo za najmlađe uzraste”, rekao je Garača i pozvao sugrađane da se pridruže biciklijadi.

agencije

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.