Izdvajamo

Javna ustanova Centar “Sunce” Prijedor danas je bila domaćin manifestacije “Sportski dan” koja je, osim polaznika ovog centra, okupila i osnovce iz Kozarca i Omarske.

Direktor Centra Slađana Radaković potvrdila je da je došao red da polaznici ovog centra budu domaćini sportskog druženja učenika Specijalne škole i osnovaca iz Kozarca i Omarske.

“Ovo je jedinstvena manifestacija gdje se djeca sa umjerenom ometenošću u razvoju druže sa ostalim vršnjacima, što je prvenstveni cilj ovog sportskog takmičenja. Bitno je da pokažemo da su i naša djeca ravnopravni članovi zajednice i da im je sportski duh na vrlo visokom nivou”, istakla je Radakovićeva.Osim zanimljivih igara i takmičenja u trčanju na 30 metara i skoku u dalj iz mjesta, što su samo neke od disciplina u kojima se nadmetalo 30-ak učenika ove tri škole, mnogo značajnije je bilo njihovo druženje na sportskim terenima i u prostorijama Centra “Sunce”.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."