Izdvajamo

Danas 27.12.2015.god.u 17,00 sati u prostorijama FK Bratstva održana je redovna godišnja skupština.

Nakon utvrđivanja kvoruma, skupštinu je otvorio Ismal Bešić.
Nakon utvrđivanja dnevnog reda skupu se obratio dosadašnji predsjednik FK Bratstvo Dževada Velića. On je naglasio da je mjesto Kozarac dosta bogato mjesto, a FK Bratstvo stoji u mjestu i ne pomjera se. takođe je naglasio da je igralište u katastru 1/1 vlasništvo FK Bratstva i nezna zašto se to prije nije znalo.

Zijad Kusuran je podnio izvještao o radu za 2015. godinu.
Naglašeno je da je ove godine klub i zvanično registrovan odnosno upisan u registar Osnovnog Suda u Banja Luci. Puno se posla uradilo ove godine, a blagajnički izvještaj koji podnio Fikret Kusuran kazuje da je u kasi ostalo još oko 37 KM.Nadir Nuhagić trener najmlađih. On je već na početku izvještaja naglasio "Gašenje kluba je početak gašenja Kozarca i zato potrudimo se da do toga ne dođe".
Ove godine počeo je sa par dječaka i uz nesebično zalaganje i pomoć Nedžada Žerića i roditelja od djece od kojih je izdvojio Hasu Hodžića i Fikreta Alića danas u podmlatku broji 64 igrača, 2000/1 godište 25 igrača, 10 do 12 godina pioniri 20 igrača, 6 do 8 godina pjetlići 15 igrača i djevojčica 9 igrača.

Nakon rasprave i sitnih primjedbi izvještaj o radu i blagajnički izvještaj su jednoglasno usvojeni.Na kraju se javio Predsjednik FK Bratstva Dževad Velić i podnio ostavku iz zdravstvenih razloga. Kako nije nađen novi kandidat za predsjednika, prenesene su sve ovlasti predsjednika na Zijada Kusurana dok se ne izabere novi predsjednik.
U ovoj godini jedni članovi uprave su napustili svoje funkcije, a jedni ne dolaze redovno ili skoro nikako na sastake pa se pristupilo izboru još 4 člana uprave.

stari članovi koji ostaju u upravi
Zijad Kusuran
Fikret Kusuran
Osman Mujagić
Ismal Bešić
Safet Šahurić
Ilijaz Softić
Mirsad Cerić

zatim članovi uprave iz drugih država (dijaspora)
Šurda Jakupović
Ćića Šahbaz
Leka
Salko Saldumović

novi članovi
Fikret Alić
Hase Hodžić
Nadir Nuhagić
Sead Čirkin
Potrebna je podrška roditelja, cijele zajednice i dijaspore jer imamo mi dosta potencijala, dobrih talenata. Još mi u ušima odzvanja Nadirova rečenica "Ako se F.K.Bratstvo ugasi ugasit će se i Kozarac"

Nijaz-Caja Huremović

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.