Izdvajamo

 

Proteklih dana na području koje pokriva Policijska uprava Prijedor dogodilo se nekoliko nezgoda u kojima je bilo materijalne štete ali i povrijeđenih osoba.

-Dana 11. novembra 2022. godine oko 15:00 časova na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Gornji Orlovci, grad Prijedor,dogodila se saobraćajna nezgoda. U njoj su učestvovali putnički autmobili “Reno” kojim je upravljalo lice N.M. iz Prijedora, “Tojota” kojom je upravljalo lice Z.B. iz Kozarca i “Pasat” kojim je upravljalo lice D.I. iz Brčkog. Tom prilikom lake tjelesne povrede zadobila su lica N.M. iz Prijedora, Z.B. iz Kozarca i lice M.N. iz Bihaća koje je bilo putnik u “Tojoti” – potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, do nezgode je došlo na način da je “Reno” koji se kretao iz pravca Prijedora stao da propusti vozila iz pravca Banjaluke kako bi skrenuo lijevo, tada je naišao “Pasat” takođe iz pravca Prijedora, udario ga u zadnji desni dio i odbacio u suprotnu kolovoznu traku odakle je naišla “Tojota” koja je udarila u “Reno” sa desne bočne strane.

Na sva tri automobila je pričinjena materijalna šteta, ali je najgore prošao “Reno” koji je udaren sa dvije strane.

Intervenisala je hitna pomoć ali i pripadnici TVSJ Prijedor.

Na svu sreću nije bilo težih posljedica po lica, a nepovrijeđeno je ostalo i dijete koje se nalazilo u “Tojoti” ali je preventivno odvezeno u bolnicu.

Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, a tokom njegovog trajanja saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta je bio obustavljen pa su se koristili alternativni pravci.

Vozači oprez, prilagodite svoju vožnju uslovima na putu i poštujte saobraćajne propise.

prijedordanas.com

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.