Izdvajamo

 

Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta trenutno je 400 centimetara, a Gomjenice 425 centimetara.

Na terenu su i dalje ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor koji ističu da nema izlijevanja rijeka iz korita.

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta iznio je podatak da vodostaj rijeke Sane u Ključu stagnira i iznosi 0, a u Sanskom Mostu je u opadanju i iznosi -1 centimetar pto su pokazatelji da će situacija i u Prijedoru biti uskoro povoljnija.

„ Na vodostaj od 420 centimetara se na području grada proglašava prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša više ne pada , u narednim satima očekujemo stagnaciju i opadanje vodostaja“, potvrdio je Krneta.

Kabinet gradonačelnika

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ