Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor povodom početka drugog polugodišta školske 2022/2023 godine preduzimaju preventivne i represivne aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti vozača i zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju imajući u vidu da je na putevima i u školskim zonama povećano prisustvo djece školskog uzrasta i učesnika u saobraćaju.

U blizini školskih ustanova i na putnim pravcima kojima se kreću djeca školskog uzrasta pojačano je prisustvo policijskih službenika, a u narednom periodu vršiće se i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

S obzirom da je početak školske godine praćen lošim vremenskim uslovima za odvijanje saobraćaja Policijska uprava Prijedor upućuje apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na kolovozu, sa posebnom pažnjom u blizini škola kako bi najmlađi učesnici bili bezbjedni u saobraćaju.

PU Prijedor

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.