Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 09.05.2023. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su putničko motorno vozilo i motocikl.

Od lica D.A. iz Prijedora privremeno je oduzet motocikl marke „Piaggio“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja motociklom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, te da motocikl nije registrovan.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.A. po osnovu neplaćenih novčani kazni duguje preko 33.000,00 KM.

Vozilo marke „VW Golf“ privremeno je oduzeto od F.P. iz Bužima nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da F.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 6.800,00 KM.

Protiv D.A. i F.P. nadležnim sudovima dostaviće se zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.