Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 09.05.2023. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su putničko motorno vozilo i motocikl.

Od lica D.A. iz Prijedora privremeno je oduzet motocikl marke „Piaggio“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja motociklom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, te da motocikl nije registrovan.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.A. po osnovu neplaćenih novčani kazni duguje preko 33.000,00 KM.

Vozilo marke „VW Golf“ privremeno je oduzeto od F.P. iz Bužima nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da F.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 6.800,00 KM.

Protiv D.A. i F.P. nadležnim sudovima dostaviće se zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.