Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 09.05.2023. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su putničko motorno vozilo i motocikl.

Od lica D.A. iz Prijedora privremeno je oduzet motocikl marke „Piaggio“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja motociklom za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, te da motocikl nije registrovan.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.A. po osnovu neplaćenih novčani kazni duguje preko 33.000,00 KM.

Vozilo marke „VW Golf“ privremeno je oduzeto od F.P. iz Bužima nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da F.P. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 6.800,00 KM.

Protiv D.A. i F.P. nadležnim sudovima dostaviće se zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać