Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 26.05.2023. godine od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su putničko motorno vozilo i motocikl.

Postupajući po prijavi da se na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Svale dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila, policijski službenici su tokom vršenja uviđaja od učesnika F.Š. iz Brčkog privremeno oduzeli putničko motorno vozilo marke „Opel“ nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da F.Š. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje preko 28.200,00 KM.

Motocikl marke „Suzuki“ oduzeto je od D.V. iz Prijedora nakon što je upravljajući neregistrovanim motociklom, pod dejstvom alkohola i prije sticanja prava na upravljanje, slijetanjem sa kolovoza u mjestu Šurkovac prouzrokovao saobraćajnu nezgodu. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.V. po osnovu neplaćenih novčani kazni duguje preko 57.300,00 KM.

Protiv F.Š. i D.V. nadležnom sudu dostaviće se zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...