Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor tokom maja mjeseca realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju.

Akcija je realizovana sa ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učestvovanje u saobraćaju, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 108 vozača traktora, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 53 vozača za počinjena 54 prekršaja.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 30 se odnosi na nekorištenje žutog rotacionog svjetla tokom kretanja na javnom putu.

Iz saobraćaja je isključeno jedno vozilo zbog isteka registracije, kao i dva vozača koja nisu imala pravo na upravanje vozilom ove kategorije.

Tokom maja mjeseca nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala ova kategorija vozila.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnom putu koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

PU Prijedor/ foto:ilustracija

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.