Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 02. do 04. juna realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. U istom periodu realizovana je i kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema u vozilu „presretač“.

Tokom trajanja akcije sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola kontrolisano je 367 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 42 učesnika, od čega 35 po akcentu akcije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 34 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je pet vozača.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisan je jedan pješak.

Tokom trajanja kontrole prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila evidentirano je 111 prekršaja. Najveća brzina kretanja vozila evidentirana radarskim sistemom u vozilu „presretač“ zabilježena je na magistralnom putu Novi Grad – Bosanska Krupa u mjestu Donji Rakani, na dionici puta gdje je dozvoljena brzina kretanja 80 km/h. Vozilo se kretalo brzinom od 143 km/h.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

PU Prijedor

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.