Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 22.11.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv J.L. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičena J.L. se tereti da je u oktobru mjesecu ove godine oštetila sportsku kladionicu iz Prijedora za iznos od 15.494,00 KM na način da je kao radnica u poslovnoj jedinici kladionice, virtuelnim putem uplaćivala novac na nalog za onlajn klađenje, bez uplaćivanja gotovog novca u kasu kladionice.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."