Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 03.12.2023. godine lišili su slobode lice D.T. iz Omarske, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 17,50 časova počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, nakon što je Policijskoj upravi Prijedor oko 18,40 časova prijavljeno da je sa parking prostora benzinske pumpe u Omarskoj otuđen autobus vlasništvo autoprevoznika iz Banja Luke, intervencijom policijskih službenika predmetni autobus je pronađen na području mjesta Gradina u Omarskoj, za čijim upravljačem je bio osumnjičeni D.T.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ na način da je sa parking prostora odvezao autobus, pri čemu je oštetio i parkirani putnički automobil privatnog vlasništva.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će protiv D.T. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.