Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor lišili su slobode lice M.G. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i krivično djelo „Teška krađa“.

Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da su u toku noći 30./31. januar i 02. februara sa područja grada Prijedora otuđena dva putnička motorna vozila. Radeći na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela došlo se do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti lice M.G. iz Oštre Luke.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni sa parking prostora odvezao putnička motorna vozila marke „Yugo“ i „Jetta“, koja su kasnije pronađena na području Rasavaca i Usoraca. Osumnjičeni je takođe iz prvog vozila otuđio motornu testeru. Svi predmeti su vraćeni vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.G. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela.

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?