Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 13.02.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu protiv D.J. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Pronevjera“.

Osumnjičeni D.J. se tereti da je u periodu od septembra 2023. godine do januara 2024. godine oštetio pravno lice iz Doboja na način da je, obavljajući posao operatera u poslovnoj jedinici kladionice u Prijedoru, protivpravno prisvojio novac u iznosu od 31.081,00 KM, koji mu je bio povjeren u radu.

PU Prijedor

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.