Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor Tužilaštvu BiH podnijeli su izvještaje o krivičnom djelu i učiniocu protiv lica S.M.T.K. i A.O., državljani Republike Slovenije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ukupno šest krivičnih djela „Krivotvorenje novca“.

Osumnjičena lica se terete da su 10.04.2024. godine na benzinskim pumpama na području Prijedora stavili u promet šest falsifikovanih novčanica u apoenima od 200 eura. Na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 2.300,00 KM.

Radi se o licima koja su dana 12.04.2024. godine lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su na području Doboja vršili ista krivična djela te su s tim u vezi predati u nadležnost Tužilaštva BiH.
PU Prijedor

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ