Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 20.05.2024. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o krivičnom djelu i učiniocu protiv N.B. iz Novog Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Utaja poreza i doprinosa“.

Osumnjičena se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Novog Grada, umanjujući dobit preduzeća za 2021. godinu izbjegla plaćanje poreza na dobit u ukupnom iznosu od 29.052,85 KM.

Na ovaj način osumnjičena je pribavila protivpravnu imovinsku korist i oštetila Budžet Republike Srpske za navedeni iznos.

PU Prijedor

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać