Izdvajamo

 

Policijska uprava Prijedor u periodu od 21. do 23. maja realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

Tokom akcije kontrolisano je ukupno 183 vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla. Zbog počinjenog 101 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su bili akcenat akcije sankcionisano je 98 učesnika u saobraćaju.

Najveći broj prekršaja odnosi se na nenošenje zaštitne kacige, ukupno 65. Četiri vozača sankcionisana su zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“, 3 vozača zbog upravljanja neregistrovanim motociklom ili mopedom i jedan vozač zbog upravljanja motociklom/mopedom pod dejstvom alkohola.

U navedenom periodu pojačane kontrole policijski službenici Policijske uprave Prijedor evidentirali su i 57 prekršaja koji nisu bili akcenat akcije.

Imajući u vidu predstojeći period turističke sezone kada se očekuje povećan broj vozila na javnim putevima, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu.

PU Prijedor

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.