Izdvajamo

Zeljko Komsic "Zlatni ljiljan"dolaskom u nasu carsiju je nama gradjanima podrucja Kozarac priustio veliko zadovoljstvo i nada sve veliku cast.Rekao sam Kozarcanima,mali lapsus jer smo opet iskazali nezahvalnost prema ljudima koji misle za Nase dobro.Zeljko Komsic"Zlatni ljiljan"upravo je donio prelijep buket ljiljana na Spomen obiljezje.Ocigledno je nekom taj buket smetao pa je nakon pola sahata zavrsio u kanti za smece.

Jos deset dana do izbora.Ukljucite razum,vrijeme je za promjene!

Jos nesto o nasim komsijama iz sjene...

Kozarac!Kao najveci"Mali grad"na svijetu obiluje sa mnostvo privatnika.Za vrijeme rata Kozarac je srusen do temelja,pa se pocelo graditi ispocetka,kako nas narod kaze,od same nule.Zbog ove cinjenice najzastupljeniji su gradjevinski radovi.Razgovarajuci sa ljudima koji su krenuli da grade iznova svoje kuce.,lahko je bilo zakljuciti da je Mujanovic Said jedan od najboljih.Jer kako ,oni kazu:kvalitet,iskrenost,tacnost,postenje i ljubaznost su samo neke odlike koje on posjeduje.Musterijama je najbitnije da je posao odradjen sa visokom kvalitetom i u dogovorenom terminu,naravno i na veliko zadovoljstvo musterije.U razgovoru sa njegovim radnicima(u njegovom odsustvu) mogu se cuti samo rijeci hvale.

U razgovoru sa Saidom,on mi je preporucio da obidjem njegova radilista na kojima radi trenutno a naravno i objekte koje je vec zavrsio.Da bi se uvjerio u njegovu pricu a i u pricu drugih obisao sam nekoliko objekata.Par slika za procjenu vec navedenog....

Vjerujem da su i vas kao i mene ove slike uvjerile u kvalitet Saidovih radova!?

 

 

 

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.