Izdvajamo

 

Hefta u kojoj je bilo jako puno dešavanja, teško sve nabrojati, a za zabilježiti, nemoguće. Ovolika dešavanja ne stižu obići ni puno veće agencije, a ja sam samac. Došla su mi djeca i unučad, trudim se da i sa njima provedem što je moguće više vremena.

Kozaračke svadbe su posebni događaji u našem kraju pa i šire. Ove hefte bilježimo vjenčanje i svadbu od Emira i Aide Karabašić. Na svadbi jako puno raje, čak i familija iz Turske. Emir je sin od Amira Karabašića ili unuk od Hameda Karabašića, vlasnika Zanatske radnje "Karabašić".
Komentar od par prisutnih na svadbi "Ovo je trebalo vidjeti i doživjeti".
Mladencima Emiru i Aidi želimo sreću, uspjeh i da imaju puno djece.

Jutros, na fudbalskom igralištu sam našao Salku Saldumovića, člana uprave FK Bratstvo. Priča mi da je Sanel Memić održao obećanje i ove sedmice će biti završeni svi podzemni radovi i igralište će biti spremno za sijanje ili polaganje trave. Poslije nastavljaju ostali radovi. Salko koristi priliku da pohvali sve volontere i simpatizere FK Bratstvo koji su svojim radom doprinjeli da ovi radovi budu puno jeftiniji nego što u stvarnosti koštaju. Takođe, zahvaljuje se svim donatorima koji su svojim prilozima ili donacijama doprinjeli da ova akcija dobro napreduje. Nada se da će donacija biti još i da će kozarčani pomoći da ova akcija uspješno završi

Ovaj mjesec dana teško doći do frizera, svi su prezauzeti poslom. Ponekad i po par dana se čeka za šišanje.

Akcija skupljanje plastičnih flaša (ambalaže), te odlaganje iste na predviđeno mjesto na školskom igralištu traje već više godina. Ovo ponavljam već nekoliko puta i primjetno je da dosta raje odbacuje prazne flaše ovdje na školskom igralištu. Ipak da podsjetimo još jednom, jer ipak je još uvijek više onih koji to ne čine. Sve ovo je sa ciljem da smanjimo otpad,uljepšamo svoju okolinu,doprinesemo manjem zagađivanju prirode,razvijemo svijest o potrebi očuvanja prirode.

U ujedinjenim džematima, džematlije su pokrenuli  akciju:
Pomoč Imamu Hafiz Muharem ef. Šeperović u izgradnji Kuće.

Oni su odlučili da pomognu svoga imama u izgradnji njegove kuce.Kao što vjerovatno znate imam hafiz Muharem ef. Šeperović je prije 5 godina kupio sebi plac i želja mu da sa svojom porodicom ostane u Ujedinjenim dzematima. Ima želju da sebi izgradi jednu skromnu kuću ili objekat, međutim njegova primanja nisu tolika da bih on mogao sam to financijski izmoći, pa smo odlucili da ga financijski pomognemo onoliko koliko ko zeli i može. Želja imama zajedno sa svojom suprugom i troje djece je da ostane u našim dzematima i pored svih dešavnja u našoj državi koja nisu nimalo za pohvalit.

Napominjemo da uvjeti u kojima zivi trenuto efendija sa svojom porodicom, nisu za zivjeti.I pored svih nastojanja da sredimo mekteb od vlage, nazalost u njemu se nalazi velika kolicina vlage, koju je nemoguce eliminisati. Zbog toga zelimo da ovoj porodici izademo u susret koliko je to moguce.


Za sve informacije i pomoc mozete kontaktirati naseg efendiju na broj telefona i Viber +387 61 33 00 57 ili Kasima Pervanica na broj +387 61 458 083 , Suvad Kevac www.kevljani.eu broj +46 707 23 00 89 ili +387 065 156 272

U nastavku slijedi spisak prvih donatora:

1.Pervanic Kamil Kasim 500 KM

2.Velic Jasmin I Merima 500 KM

3.Jakupovic Midho 500 KM .

4.Jakupovic Munira 100 KM .

5.Kevac Suvad i Sebina 200 KM —

6.Kevac Hajra 100 KM —

7.Jauzovic Amar Kamicani 50 KM —

8.Alisic Mirsad Kamicani 50 KM —

9.Jakupovic Sead i Admira 50 €

10. NNh 50 €

11.Foric Hatidza - 50 KM.

12.Foric Sead 150 KM.

13.NNh- 50 KM.

14.NNh- 100 KM.

15.Jakupovic Bahrija i Ismeta 300 KM.

16.Blazevic ( Uzejra) Muhamed 200 CHF.

17.Blazevic Uzejr - 100 CHF.

18.Hadzic Suvad i Ajsa 200 KM.

19.Hadzic Razija 200 KM.

20.Zeric Mirhad, Hajra, Dana, Sara i Ajdin 500 KM.

21.Huskic Zlatka - 100 KM.

22. Sivac Armin. 200 KM

23.Velic Fikret i Zefina 200 KM

24.Velic Dzevad i Mina 200 KM

25.Pervanic Sero i Smaila 250 €

26.Poljak Dzevad - 1000 CHF.

27.Mujkanovic Fikro, Suada i Muhamed - 1000 KM

28.Poljak Hajra - 50 KM.

29. Custic Sabit - 100 KM.

30. Foric Sebina i Almo 100 KN

31.Velic Husejn i Rahima 200 KM

32. Pervanic Mirnes 200 KM

33.Ceranic Alen i Benjamin - 500 €.

34.Jakupovic Nedzad i Ekrem - 200 €.

35.Mehmedagic Suad i Sejada - 50 KM.

36.Jakupovic Edin i Edita - 100 €.

Muharem-Hare Arnautović, njega sam slikao u njegovom plasteniku dok je pripremao sad za sađenje, a ove hefte slikam njegov paradajz koji je težak oko kile.

Par slika, onaku usput, slučajno.

Dvije Lejle, ove hefte se upoznale i koja slučajnost, obe su rođene na isti dan 21.februar 2011. godine. Jedna je rođena u Francuskoj, a druga u Holandiji. Kozarac ih upoznao i sprijateljio.

Danas na četvrtku jako puno raje, a to se vidi i po broju slika koje sam danas pravio.

Još jedna kolačijada u Kozarcu. Danas, članice Odjela za brak i porodicu, MIZ Kozarac, uspješno su organizovale šestu manifestaciju pod nazivom " Kolačijada ". Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje novčanih sredstava za budući rad ovog odjela. Akcija je dosta uspješno završena, kolači podjeljeni, a moramo reći da je i naša raja, kao i uvijeke i svagdje, merhametli raja. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije.

Maslenica i Joldini vicevi su već tradicija i privlače svaki put dosta raje, tako i danas.

U nastavku slijede slike koje sam danas pravio.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:  Kad bismo htjeli biti sretni, lako bismo postigli svoj cilj. Ali mi želimo biti sretniji od drugih, a to je teško jer druge uvijek vidimo sretnijima nego što doista jesu.
Montesquieu

 

 

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović