Izdvajamo

 

Prije svega: Svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu čestitamo 25. novembar - Dan Državnosti Bosne i Hercegovine.

Hefta u kojoj smo obilježili 31. godišnjicu početka raspuštanja monstruoznog logora Manjača. O tome smo već objavili informaciju. Dva dana kiša je padala i mene je spriječila du zujim kroz sokake našeg kraja.

Za ovo drveće u ulici Alije Kulenovića (Omladinska) kažu da su iz vremena Austrougarske i da je bilo zasađeno do Prijedora. Ovih par stabala još prkosi vremenu.

Za ovo drvo, Jablan, ne znam koliko je staro. Mirsad Zulić mi piše: Jablanivi su  stari su 58 godina  jer kad sam ja pošao u peti razred ja sam ih sadio i moj razred.

Druženje sa finom rajom čini me sretnim.

PLANINARSKI KLUB "KOZARAČKI KAMEN" KOZARAC ORGANIZUJE
DAN DRŽAVNOSTI BiH 25.11.2023.godine

PROGRAM:
08,00-09,00h okupljanje planinara na trgu BiH kod šehitskog spomenika
09,00h intoniranie himne BiH
09,05h obračanje predsjednika kluba domačina
09, 10h istorijski čas
09,15h polaganje cvijeća u spomen obilježju i fatiha m
09,20-09,30h zajedničko fotografisanje
nu
09,30h polazak u šetnju.
13.00-15.00h dolazak na dom. ručak
15,00h dodjela zahvalnica
15,30h nastup KUD "KOZARA" Kozarac druženje u domu uz dobru muziku.

Staza je pogodna za sve uzraste duzine oko 8 km do doma.

Prije 10 dana objavili smo apel za pomoć porodici Kahrimanović Sakibu i Salihi. Akciju vodi Humanitarno Drustvo Bosanaca Ticino, Švicarska. Nakon par dana Saliha je umrla (preselila). Juče me je Fikreta Turkanovic Majdanac zamolila da predam donaciju od 580 eura od Asocijacije žena Saphir iz Le Puy en Velay Iz Francuske. Predao sam, navedenu sumu, Sakibu Kahrimanoviću.

Ova slika sa lijekovima pokazatelj je kroliko lijekova ovaj čovjek koristi, a svi su jako skupi.

U utorak, 21. 11. 2023. godine, članice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac, proučile su prvu halku Kur'ana 2023/24 u džematu Kozaruša. Zahvaljujemo se Emil ef. Veliću, imamu džemata Kozaruša na poučnom predavanju o važnosti učenja Kur'ana. Molimo Uzvišenog Allaha, dž. š., da nas obilato nagradi i potpomogne. Amin ja Erhame-r-rahimin!

Građevinci koriste svaki minut bez kiše. Danas radovi u mom komšiluku.

Danas na četvrtku dosta hladno ali, za ovo doba godine, dosta raje i što je zanimljivo, ima raje koji žive negdje izvan BiH. Obično novembar, januar i februar ne bude raje koji žive u drugim državama.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Za razliku od glave, stomak javlja kada je prazan.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović