Izdvajamo

 

PROŠLI VIKEND U KOZARCU, DAN DRŽAVNOSTI BiH PLANINARI PROSLAVILI U KOZARCU I NA KOZARAČKOM KAMENU, LOŠE VRIJEME JE RAZLOG ŠTO JE BILO MANJE RAJE, NEGO ŠTO JE NAJAVLJENO.

TAKOĐE I ISLAMSKOM KULTURNOM CENTRU U KOZARCU ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "BOSNA SE BRANI ISTINOM" AUTORA PROF.DR.HUSEINA MURATOVIĆA.

NEKIH DRUDIH DEŠAVANJA NIJE BILO.

U Dergićima je završena akcija "Ulična rasvjeta". Besim Dergić, jedan od organizatora, ovim putem želi da se zahvali komšijama koji su svojim donacija pomogli da se ova akcija, u kratkom vremenu, uspješno završila. Posebno hvala Armini Dergić koja je prva podržala, sa 3000 KM, ovu akciju.

Besim sretan i sa oduševljenjem priča o merhametluku svojih komšija i dodaje, sad je put od Kozarca do pruge osvjetljen.

Kratko zaustavljanje kod mezarja u Hrustićima, ovdje se gradi nova mejithana i musala. Ove hefte se privode kraju radovi na uklanjanju stare mejithane i ravnanje terena.

Ove hefte sam zujio kroz sokak Mujkanovići u Hrnićima.

Prvo svraćanje je kod Ismeta i Sade Mujkanović. Ismet nije bio kod kuće, a Sada je vidjela da ja idem ali nije me prepoznala. Priča mi da nisu baš najbolje, osvojila ih staračka bolest, šećer, masnoća, reuma...

U nastavku slikam kuće do Rasime Talić. Ona u dosta teškoj situaciji, ali se bori, ne predaje se. Drži nešto ovaca, sama sve radi. Žali se, jer autoput ide preko njene zemlje, ona ostaje bez zemlje i njoj ostaje samo kuća. Dobila je dvije palete drva od Humanitarne organizacije Kozarac i zahvaljuje se za donaciju.

U nastavku slikam kuće, a raju ne.

Danas na četvrtku hladno, a bilo dosta raje za ovo doba godine. Poslije Korone i onih strahova od bolesti, ove godine raja se vratila u svoj kraj, svoj Kozarac.

Danas smo, sa malim zakašnjenjem, Muti Hodžiću čestitali 87. rođendan.

Muhamed Dergić, nakon teške operacije kičme, danas došao na četvrtak. Kaže da je dobro i da treba još vremena da se potpuno oporavi.

Lijep osjećaj kad ti raja prilazi, pita kako si i poželi brz oporavak.

Takođe Ahmet Filović već duže vrijeme bolestan, danas na ovoj hladnoći došao je na četvrtak. Na licu i u očima se vidi da je  puno je bolje u poređenju sa prošlom godinom. Danas je nasmijan i pun optimizma.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Sto smo zivlji imat cemo vise problema. Nemati problema je opasno.

 

Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić