Izdvajamo

U Kozarcu je prigodnim programskim sadržajima obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jedan od najznačajnijih datuma u povijesti naše države. Program obilježavanja 1. marta počeo je sinoć svečanom akademijom u prostorijama MZ Kozarac.

Prisutnima su se obratili predstavnici društvenih i političkih organizacija. Ovdje je rečeno da se BiH voli u Kozarcu, a ne u Sarajevu. Mi ne možemo otići mi volimo Kozarac. Trebamo se sjećati, narodi koji se ne sjećaju nemaju svoju budućnost. Kozarac je uvijek djelio sudbinu Bosne i Hercegovine.

Ujutro rano volonteri su postavili zastave Bosne i Hercegovine u glavnoj ulici.

Jutros u 11.00 sati nastavljno je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. Današnji program manifestacije počeo je polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje u Spomen obilježju Kozarac.
Cvijeće su položili: Udruženje žena "Srcem do mira" Kozarac, Udruženje žena "Kamičani 2015", malo nogometni klub "Sani Boy" iz Bihaća, udruženje logoraša "Kozarac" i predstavnici SDA stranke.

Nakon polaganja cvijeća, Aktiv žena MIZ Kozarac su na Šehidskom mezerju u Kamičanima položile cvijeće i proučile Fatihu.

U sportskoj sali OŠ Kozarac, manifestacija je nastavljena turnirom u malom fudbalu, a koji je završen pobjedom momaka iz Donje Ljubije.

Na kraju, u MZ Kamičani poslužen je gulaš.
Organizatori obilježavanja Dana Nezavisnosti BiH su, sve Mjesne zajednica sa područja Kozarca i sve nevladine organizacije, takođe sa područja Kozarca.

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...