Izdvajamo

 

Mreža mladih MIZ Kozarac zajedno sa Let’s Do It Timom u BiH uzela učešće u sadnji ukrasnog drveća▪️
Let’s Do It tim u BiH zajedno sa Mrežom mladih MIZ Kozarac, u okviru aktivnosti “ Šta ima? Šta se sadi?”, 05. novembra 2022. godine su realizirali akciju sadnje u Kozarcu.

Oko 30 prijavljenih volontera sadili su na Šehidskom mezarju u Kamičanima gdje su posadili 15 sadnica ukrasnog drveća. Osim u Kozarcu, akcija sadnje i pošumljavanja realizirana je još na 6 lokacija širom Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se našoj omladini na trudu i učešću u ovom hairli projektu, a posebno kordinatorima ove aktivnosti, našim vrijednim i plemenitim Medini i Aliji Nukić.

Akcija sadnje i pošumljavanja su tradicionalne aktivnosti Let’s Do It tima u BiH koje sa godinama rastu i pokazatelj su da naše društvo napreduje kada je u pitanju razvijanje ekološke svijesti. Ovakve aktivnosti su najbolji način da se praktično pomogne našem šumskom bogatstvu. Do sada je posađeno pola miliona sadnica i nastavljamo dalje. Sve do milion sadnica.

Zlatni sponzori akcije su: naš dugogodišnji partner Eko život d.o.o., kompanije Ina i Energopetrol koja je prepoznala važnost naših akcija, srebreni aponzor Japan Tabacco International, također partneri su i UN volonteers in Bosnia and Hercegovina.

FB mrežamladih

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!