Izdvajamo

 

Mreža mladih MIZ Kozarac zajedno sa Let’s Do It Timom u BiH uzela učešće u sadnji ukrasnog drveća▪️
Let’s Do It tim u BiH zajedno sa Mrežom mladih MIZ Kozarac, u okviru aktivnosti “ Šta ima? Šta se sadi?”, 05. novembra 2022. godine su realizirali akciju sadnje u Kozarcu.

Oko 30 prijavljenih volontera sadili su na Šehidskom mezarju u Kamičanima gdje su posadili 15 sadnica ukrasnog drveća. Osim u Kozarcu, akcija sadnje i pošumljavanja realizirana je još na 6 lokacija širom Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se našoj omladini na trudu i učešću u ovom hairli projektu, a posebno kordinatorima ove aktivnosti, našim vrijednim i plemenitim Medini i Aliji Nukić.

Akcija sadnje i pošumljavanja su tradicionalne aktivnosti Let’s Do It tima u BiH koje sa godinama rastu i pokazatelj su da naše društvo napreduje kada je u pitanju razvijanje ekološke svijesti. Ovakve aktivnosti su najbolji način da se praktično pomogne našem šumskom bogatstvu. Do sada je posađeno pola miliona sadnica i nastavljamo dalje. Sve do milion sadnica.

Zlatni sponzori akcije su: naš dugogodišnji partner Eko život d.o.o., kompanije Ina i Energopetrol koja je prepoznala važnost naših akcija, srebreni aponzor Japan Tabacco International, također partneri su i UN volonteers in Bosnia and Hercegovina.

FB mrežamladih

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."