Izdvajamo

 

U nedjelju, 27.08.2023. godine članovi Mreže mladih MIZ Kozarac su u Kamičanima ugostili članove Mreže mladih BiH i dijaspore u okviru projekta V susreta Mreža mladih.
Naše goste smo dočekali ispred Šehidske džamije u Kamičanima, gdje smo se kratko upoznali a potom klanjali podne namaz.
Nakon podne namaza prisutnima se obratio glavni imam MIZ Kozarac hfz. Amir ef. Mahić, koji je gostima zaželio dobrodošlicu i zahvalio se na dolasku, te održao historijski čas.

Dr. Enes Svraka šef Odjela za mekteb i mlade Rijaseta IZ se zahvalio glavnom imamu na dobrodošlici i prilici da danas budemo u Kozarcu te pozvao omladinu da u svakoj prilici čuvaju sjećanje na naše šehide.

Naše druženje je nastavljeno uz ručak u prelijepom ambijentu BK Oaza gdje smo se zajednički družili i razmjenili iskustva.
Naše druženje je završeno uz dovu koju je proučio hfz. Faris ef. Begić, uz želje da ovakvih susreta bude više u budućnosti.
Zahvaljujemo se Rijasetu IZ i svim članovima Mreže mladih na dolasku i prilici da im danas budemo domaćini, a našoj Mreži mladih na organizaciji, uz dovu da nas Allah pomogne na putu dobra.
Amin!


Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kozarac

Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.