Izdvajamo

 

Mreža mladih MIZ Kozarac povodom Dana nezavisnosti BIH očistila Šehidsko mezarje u Kamičanima i Spomen obilježje u Kozarcu
U nedjelju, 03. marta 2024. godine, članovi Mreže mladih MIZ Kozarac su čišćenjem i uređenjem Šehidskog mezarja u Kamičanima i Spomen obilježja u Kozarcu obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog našeg projekta jeste da naše Šehidsko mezarje i Spomen obilježje pripremimo za mubarek mjesec Ramazan te da očuvamo sjećanje na naše šehide.
Naši šehidi su dali ono što je najvrijednije za našu domovinu, iz tog razloga smo na ovaj način htjeli da im odamo počast uz dovu Allahu dž.š. da im podari deredže šehidske, a našu nam domovinu učini postojanom do Sudnjega dana.
Amin!

FB: Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kozarac

 

 

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.